teisipäev, 21. juuli 2009

Muhu Väin

Nüüdseks on meil läbitud Muhu Väina regatt. Meeskonnale oli see esimene kord üldse ja mulle esimene kord kipprina. Regatil valitsesid väga keerulised tuuleolud, kus tuul võis pöörata isegi 180 kraadi.
Esimesel etapil esitas jaht Windwalker meie vastu protesti, sest arvasid, et me ei võtnud stardis pealetuule märki. Tegelikult me selle siiski võtsime, tulime veel päris pikalt tagasi selle pärast. Siinkohal tänud Eneli meeskonnale märku andmast, et see märk siiski tuli ära võtta. Ja tänud ka Eneli kaptenile Jensile, et olid protestikogus tunnistajaks. Peale kõikide protestide ärakuulamist olime tõusnud 22. kohale.
Teine etapp saime kenasti kasutada oma salarelva, jibtopi, mis on kõrge halsinurgaga küljetuule genu. Sellega rebisime eest ära Minnil, kes sõitis spinnakeriga. Hiljem krüssus jõudsid nad aga meile järgi ja sõitsid mööda. Etapil saavutasime 26. koha, samuti langesime üldarvestuses 26. kohale.
Kolmas etapp, Roomassaare-Sõru oli regati pikim. Lisaks veel olematu tuul. Siin me tegime totaalse vea, et läksime mere poole paremat tuult otsima. See tegi meie distantsi kõvasti pikemaks ja seega saime eelviimase (28.) koha, langedes üldarvestuses 27. kohale.
Neljas etapp oli Sõru-Lehtma. Sõru farvaatris starti sõites otsustas mootor otsad anda ja me hakkasime kividesse triivima. Õnneks võttis Haapsalu jaht Albin meid viimasel hetkel sleppi. Suured Tänud neile! Tuult oli alguses päris tublisti. Igatahes 2 meeskonnaliiget jäid kohe peale starti merehaigeks. Sellepärast ei hakanud vahetama ka eespurje suurema vastu, kuigi oleks võinud. Sellel etapil saime viimase koha, aga põhiline oli, et selle lõpetasime.
Viimane etapp oli Lehtma-Dirhami, mille starti lükati udu ja vaikse tuule tõttu edasi. Lõpuks ikkagi start anti ja meil kukkus see üsna hästi välja. Lõpuks vaikis tuule päris ära ja siis meil hakkas alles hästi minema, olime järgi jõudnud Jukole ja Tuulelaul oli ka peaaegu käega katsuda, aga siis otsustas tuul tagasi tulla ja me jäime oma vanade purjedega jälle maha. Lõpptulemus oli etapil 22. koht ja üldarvestuses 26.

Kokkuvõtteks. Mida me saime teada? Lagle liigub hästi plekiga ja Tormilind, Bayonita ja Lotte kuuluvad kõige väiksemate jahtide hulka (Kes oli Dirhamis autasustamisel saab aru millest jutt käib)

1 kommentaar:

Rait ütles ...

Tublid poisid, midagi pole öelda!